طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو

اذهب الى الأسفل

جديد طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو

مُساهمة من طرف بطة في الأربعاء 21 يناير 2009 - 22:38




طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو




المكونات


1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
2-قرفة مطحونه

3-شطه مطحونه
4-ملح

5-فلفل اسود مطحون
6-مياة مثلج

7-مياة عاديه من الحنفيه
8-فيجيتار او بقسماط مطحون
9-معلقة نشأ

10-معلقتين دقيق
11-مقدار ارز

12-معلقتين سكر




الطريقة 








اولا الفراخ



انا بجيب الفراخ البيضه بيجب من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
1\بتقعطى الفرخة

2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
3\بتفضل حوالى ساعة او اقل

4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج

6\تكونى محطرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة 

7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه

9\بعد كدة تحمريه فى الزيت


وبالهنا يارب





اما بقى الارز الريزو



وده بينعمل مع الفراخ دى طبعا

1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق

2-بتحطى الرز المغسول
3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق

4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الىعليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
5-تظبطى الملح







avatar
بطة
..
..

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 265
الجنسية : مصرية
الوظيفة : لااعمل
نشاط العضو :
13 / 10013 / 100

رقم العضوية : 2
علم الدولة :
مزاجى :
المهنة :
هوايتى :
نقاط : 24884
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 03/11/2008


معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى